2020. September 29. Tuesday
Napos 11.1 °C
Ma: Mihály, Mikes Holnap: Jeromos, Becse
Bokod község honlapja

Festőkurzus volt Bokodon

2018. November 1., Thursday 13:55

2018. október 5-6-7-én Sipos Lorand képzőművész-művésztanár vezetésével festőkurzust szerveztünk Bokodon és környékén „ 3 NAP-SOK KÉP” címmel.

Első nap a Bokodi Móra Ferenc Általános iskolában a rajzolás alapjaival ismerkedett kis csapatunk. A szénrajz technikáját sajátíthattuk el. A téma: csendélet volt.

A második napon a tatai Angolparkban a Cseke-tó partját vettük birtokba. Többféle technikával dolgoztunk: pasztellkrétával, ceruzával, olajjal. A Tanár Úr folyamatos instrukciókkal látta el a résztvevőket.

A délután folyamán újabb témát választottunk és újabb helyszínt is. Az Öreg- tó partján telepedtünk le, és a Tatai gótikus várból egy részletet igyekeztünk megörökíteni.

A harmadik napon a környék nevezetességéhez a „lebegő faluhoz” látogatunk el, és rajzoltuk, festettük különböző nézetből.

Mindhárom napon az időjárás kegyes volt hozzánk. Ragyogó napsütésben és jó hangulatban fejleszthettük tudásunkat. Bebizonyosodott, hogy a 6 évestől a 60 évesig együtt tud alkotni egy hasonló érdeklődésű közösség. Remek csapat volt! Sipos Loránd művész tanár tudásával, rátermettségével, közvetlenségével előrébb vitte rajztudásunkat.

Külön köszönöm Helgának, hogy mindezt megörökítette!

Nagyon szépen köszönöm mindnyájatoknak a részvételt! További sikerekben gazdag alkotást kívánok!

Tisztelettel: Véghné Tóth Mária

Nincs esemény rögzítve!

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink:
Email: hivatal@bokod.hu
Hivatali kapu neve: BOKODPH
KRID azonosító: 209052327