2023. September 26. Tuesday
Ma: Jusztina, Pál Holnap: Adalbert, Döme
Bokod község honlapja

Március 15-ei megemlékezés

2019. March 18., Monday 13:51

A „Múltunk a jelenben a jövőért” iskolaközpontú helyi együttműködésének támogatása a Bokodi Móra Ferenc Általános Iskolában” pályázat keretén belül Bokod Község Önkormányzata és az iskola szervezésében zajlott az idei március 15-ei megemlékezés.

Az általános iskolások március 14-én délután az iskolaudvaron gyülekeztek. Innen együtt sétáltak át a Művelődési Házhoz . A vonulás alatt az énekkar énekelt Babiczné Tóth Katalin vezetésével. A megemlékezést Csonka László, Bokod polgármestere nyitotta meg majd Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő asszony mondott beszédet és az Általános Iskola tanulóinak versét hallgathattuk meg.

A koszorúk elhelyezése után ünnepi műsorral folytatódott a rendezvény a Művelődési Ház színháztermében, melyet Molnár Ferenc művelődésszervező nyitott meg. A Bokodi Felnőtt Néptánccsoport előadását Szabó Tibor és Bogács Hajnalka vezetésével Boldog Zsófia csodálatos éneke kísérte. Ezt követően a Bokodi KaDarkölykök Színjátszó Csoport, a KaDarka Társulat vendégművészei- Molnár Szulita, Solt Klaudia, Dallos Zoltán – ifjú gitárművészünk, Molnár Kristóf zenei kíséretével adta elő ünnepi műsorát. A Művelődési Ház aulájában 1848-49-es huszáregyenruha kiállítást, tablóképeken március 15-e történetét csodálhatták meg a vendégek. A nagyteremben Ágoston Géza, a Komáromi VSE Elöltöltő Fegyveres Szakosztályának vezetője mutatta be az elmúlt évszázadok elöltöltős fegyvereinek hű másolatait és azok használatát.

Terepasztalon Gonda István fantasztikus, saját készítésű ólom figuráival felállított csatajeleneteket csodálhattak meg az érdeklődők. Az ólomkatona öntés eszközeit és folyamatát is láthattuk. Eközben a nagyteremben az Általános Iskola tanáraival kézműves foglalkozásokon vehettek részt az érdeklődők.

Kontráné Halmi Helga

Nincs esemény rögzítve!

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: