2023. September 27. Wednesday
Ma: Adalbert, Döme Holnap: Vencel, Bernát
Bokod község honlapja

UCI Művészkerékpár Világkupa

2019. August 29., Thursday 08:56

10 ország 70 sportolója versenyzett augusztus 10-én Bokodon a 2019-es UCI Művészkerékpár Világkupa 3. fordulóján. A rendezvénynek a bokodi Nemere Zoltán Sportcsarnok adott otthont.

A magyar indulók mellett Japán, Ausztria, Csehország, Hongkong, Makaó, Németország, Spanyolország, Szlovákia és Svájc versenyzőit köszönthették. A programot színvonalas énekes-táncos előadások színesítették. Egyéni, páros és 4-es kategóriákban, összesen öt győztest hirdettek ki. Az aranyérmek közül 4-et a németek, egyet a svájciak vihettek haza. Magyarország négy versenyzője közül a házigazda Bokodi SE sportolója, Schön Martin nyert el.

Az ő köszönő szavaival zárnám gondolataimat.

„19 éve űzöm a művészkerékpár sportágat, azért mert szeretem, és azért mert minél jobb eredményt akarok elérni benne .A hétvégi versenyen is arra törekedtem, hogy a legjobbamat mutassam meg. A dobogós helyezésben csak reménykedtem, nem ez volt a papírforma, ez csak az események legpozitívabb alakulásával jöhetett össze. Valahogy mégis sikerült.

A verseny megszervezése rengeteg munka volt. Hónapokkal ezelőtt kezdődött, és ahogy közeledett a napja, egyre több feladattal járt. Én ennyire még soha nem fáradtam el. Mégis sikerült az a csoda, hogy szombat este 6 óra körül, amikor elkezdtem melegíteni, a fáradtságot egyre kevésbé éreztem. Hátul a függöny mögött a melegítő pályán mindent simának éreztem, a meleg pedig egyáltalán nem zavart. Este 6-tól fél 8-ig már nem mentem előre a versenypályára, csak sejtettem, hogy már sokan vannak. Izgatottan vártam, hogy milyen lesz előjönni és a pályára lépni.

Azóta se találtam rá szót, leírhatatlan érzés volt, ahogy fogadtak, ahogy tapsoltak.

Az 5 perces versenyszámom alatt a hiba ellenére teljesen oda tudtam koncentrálni, nem vettem észre semmilyen zavaró körülményt magam körül. Ilyen tapsviharban még sohasem szálltam le a bicikliről, ezt külön köszönöm! I A közönségtől akkora erőt kaptam, ami biztos, hogy hozzásegített ahhoz, hogy a fáradtság ellenére így sikerüljön a versenyzés.

A napom egyik legmeghatóbb pillanata volt, látni a lelkes közönséget, ami szintén nem érintett volna meg ennyire, ha ez a verseny nem Bokodon van. De helyszín nem elég hozzá, a termet meg kellett tölteni élettel, amit Ti megtettetek. Ezt nagyon szépen köszönöm!

Nagyon örültem, hogy végre itthon is versenyezhettem válogatott mezben.

Mivel nagyon sokan segítettek abban, hogy ez a verseny ilyen magas minőségben megvalósulhasson, engedjék meg, hogy ne név szerint köszönjem meg.

Köszönöm az anyagi háttér biztosításában segítőknek, a terem felújításában részt vevőknek, a terem berendezésében, előkészítésében, dekorálásában segítőknek, a külföldiek szállításában, szállásolásában, étkeztetésében munkálkodóknak, a díjak, ajándékok készítésében, beszerzésében segítőknek, a kerékpárom állandó szervizelőjének, a fotósoknak, videósoknak, a verseny napján a lebonyolítás számos területén részt vevőknek, a megnyitó és záró ünnepségek fellépőinek, a takarítóknak, az esti jó hangulat segítőinek, a vadásztársaságnak és a borbarát körnek... És köszönöm Bokodnak, illetve minden lakójának, aki szombaton megjelent a versenyen, velük volt teljes az egész!”

Kontráné Halmi Helga

Nincs esemény rögzítve!

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: