2023. September 27. Wednesday
Ma: Adalbert, Döme Holnap: Vencel, Bernát
Bokod község honlapja

A magyar kultúra napja

2020. January 31., Friday 11:18

Idén hagyományőrző jelleggel a BOcsKorOD Néptáncegyüttes szervezésében került sor a magyar kultúra megünneplésére 2020. január 26-án.

A délutáni programon megismerkedhettek a látogatók a népmese néptánccal kísért dramatizálásával a néptáncegyüttes iskolás csoportja által, akik A kisgömböc című mesét adták elő ily módon.

A műsor után került sor a „Kedvenc népmesém” című rajzverseny eredményhirdetésére. Az első alkalommal meghirdetett rajzpályázat nagy sikernek örvendett, hisz a több, mint 60 rajz Bokodról, Oroszlányról, Kisbérről de még Tatabányáról is érkezett. A díjazottak különböző népmesés könyveket vehettek át a színpadon, illetve minden résztvevő egy emléklappal gazdagodhatott. Az aulában levő fotókiállításon 14 féle népviseletet tekinthettek meg a nézők, mely fotókért köszönet Halmi Helga fotósnak. A viseleteket Bogács Hajnalka és Szabó Tibor mutatták be. A fotókon kívül különböző kézműves termékeket csodálhattunk meg, miközben a Bokodi Rétesesek ínycsiklandó ízkavalkádjából ízlelhetünk meg kedvünkre valót. A vásári forgatagban a nyugdíjas klub asszonyai által készített pogácsák mellé forró teát is ihattak a résztvevők.

A gyerekek körében a népi színezők is nagy sikert arattak, azonban a bátrabbak számára a közös táncház adta a jó hangulatot.

„ A hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása” (Morus Tamás)

Szerző: Bogács Hajnalka

Nincs esemény rögzítve!

Önkormányzat

Ügyintézés

Legnépszerűbb cikkek

Elérhetőségeink

Bokodi Polgármesteri Hivatal
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Postacím:
2855 Bokod, Hősök tere 6.

Elektronikus elérhetőségeink: